Bokåret 2015

Målet var 52 bøker. Jeg leste 61 bøker. Her er tolv favoritter i tilfeldig rekkefølge. (Hele listen finner du her)

 1. Sovjetistan  – Erika Fatland
 2. Ute av verden – Karl Ove Knausgård
 3. Bunnforhold – Anne B. Ragde
 4. Tilværelsens Uutholdelige Letthet – Milan Kundera
 5. The Master and Margarita – Mikhail Bulgakov
 6. Utrenskning – Sofi Oksanen
 7. Hva er Islam – Kari Vogt
 8. Konflikt og stormaktspolitikk i Midt Østen – Hilde Henriksen Waage
 9. One Hundred Years of Solitude – Gabriel Garcia Marquez
 10. De Elendige  – Victor Hugo
 11. Animal Farm – George Orwell
 12. Nothing to Envy – Barbara Demick

Målet var å lese bedre bøker.  Bøker med høy kvalitet. Det føler jeg jeg har oppnådd. Jeg har funnet ut å lese litteratur, føle litteratur, forstå litteratur og dra nytte av litteratur er en egenskap i seg selv. Leselysten er tilbake for fullt!

Knausgård, Kundera, Bulgakov, Oksanen og Marquez er forfattere jeg har et sterkt ønske om å lese mer av det neste året også. Knausgård og Kundera er to forfattere som setter ord på universielle følelser i sine bøker og det gjør vondt å lese. Bulgakov gjør at jeg bryter ut i latter. Oksanen limer meg til boksiden og Marquez fortryller.

Midt Østen, Sentral Asia, Sovjetunionen og andre verdenskrig er historiske temaer jeg er spesielt interessert i. Jeg håper på å få fordype meg mer i disse og fler det neste året også.

Det overordnede målet for bokåret 2016 vil være å lese mer ikke-vestlig litteratur, men mer om det prosjektet en annen dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *