Valgomat-problemet 2013

Med 29 dager igjen til valget  bestemte jeg meg for å teste ut  forskjellige «valgomater» på internett.. De har som formål å gi deg en retningslinje på hvilket parti du er mest enig med.

NRK sin valgomat  endte i en duell mellom Arbeiderpartiet og Rødt, der jeg da etter å ha svart på 11 sikkert nøye utvalgte spørsmål havnet på samme side som Jens Stoltenberg.

Nettavisen kan fortelle meg at jeg er 69% enig med Venstre, 59% enig med SV og 56% enig med Miljøpartiet Det Grønne. «Favoritten» Arbeiderpartiet fra NRK’s valgomat havner nederst på listen.

VG har funnet ut hva de forskjellige statsminister kandidatene mener. Her ender jeg opp med å være 73% enig med Erna og bare 27% enig med Jens. Jens, er det du eller jeg som har forandret mening de siste ti minuttene siden jeg svarte på valgomaten til NRK?

Kanskje Aftenposten kan gjøre dette litt klarere for meg? Etter å ha svart på 60 spørsmål kan valgomaten fortelle meg at det er Arbeiderpartiet er partiet for meg (allikevel), med knapp margin foran Høyre på andreplass og Venstre på tredje. Nederst på listen havner Rødt, ett parti jeg ifølge NRK hadde mye til felles med.

Som et siste forsøk på å bli litt klokere prøver jeg ABCNyheters valgomat. Her kom Arbeiderpartiet best ut med 44% tett fulgt av Kristelig Folkeparti (???!!!) med 42%.

Her sier jeg stopp. Uten å gå inn i noen politisk diskusjon her, noe jeg absolutt ikke er kvalifisert til siden jeg bruker mesteparten av tiden min i min egen verden, KRF og jeg er ikke enige. Såpass vet jeg.
Enten bør jeg ta valgomat resultatene med en klype salt eller så har jeg kanskje endelig gått fra å være genial til gal?

Uansett, lett skal det ikke være. Stem med hodet, ikke hjertet. Om nå bare dette hodet hadde sittet på riktig sted…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *