Krydderlapper

Kveldskos for store og små. Inspirert av denne oppskriften. Smaker som en blanding av krydderkake og pepperkaker. Smaker best nystekt. Gjerne med en dæsj rømme. Åh, jeg er glad i rømme!

Oppskriften dekker cirka 2/3 av en langpanne.

 • 4 egg
 • 7 ss sukrinmelis
 • 4 ss mager kesam
 • 2 ts fiberhusk
 • 4 ss vaniljeproteinpulver
 • 4 ss mandelmel
 • 2 ss kokosmel
 • 1/2 ts stevia
 • 1/2 ts pepper
 • 1/2 ts malt nellik
 • 1/2 ts ingefær
 • 2 ts kanel

Rør godt sammen. Ha bakepapir på en langpanne og fordel utover til det dekker ca 2/3. Stek på ca 190 grader i 10-12 minutter.

 

 

Til toppen av Afrika 2013

Jeg våknet opp en dag for litt over et år siden med en ubeskrivelig trang til å begynne å bestige fjell. Høye fjell. Så hvorfor ikke gjøre nettopp det? Bestige høye fjell? Samle på seire og opplevelser? Utfordre seg selv?

Kilimanjaro er det høyeste fjellet i Afrika og en av de «seven Summits» (de høyeste punktene på vært kontinent). Det er også det høyeste frittstående fjellet i verden med sine 5895 meter. Kilimanjaro ligger nordøst i Tanzania og er en av verdens største vulkaner.

Og den 11. juli 2013 reiser jeg hit for å bestige dette herlige fjellet med påfølgende safari etterpå! Jeg har bare ett ord for det, awesome!

Smærfine elefanter med Afrikas høyeste fjell i bakgrunnen.

Uhuru Peak, det høyeste punktet i Afrika med sine 5895 meter.

 

Brages sunne muskelkaker

Hjemme hos oss spiser vi ikke brød til vanlig. Det hender seg jeg får spørsmål om hva Brage får å spise når vi har det litt travelt og må finne noe å gumle på i en fei siden brødskiver ikke er et alternativ. Svaret er..  muskelkaker! Masse energi, masse fett, en gode dose proteiner og langsomme karbohydrater. Gode på smak og helt perfekt med litt kremost på toppen.

Du trenger:

 • 100 g smør
 • 4 egg
 • 100 g havregryn
 • 60 g kokosmel
 • 30 g malte mandler

Smelt smøret og visp inn eggene. Bland inn havregryn, kokosmel og mandler. La det stå i et par minutter sånn at røra får stivnet litt. Kle et stekebrett med bakepapir. Form kuler med hendene, plasser de på brettet og trykk de litt flate.

Stek på 175 grader i 30-40 minutter til muskelkakene er lyse brune og sprø.

Klar for 1. desember!

Jeg begynner å se lyset i enden av tunnelen. 1. desember er bare fem dager unna! Julekalenderen er i hus. Jeg var innom Europris å rasket med meg en bærepose med glitter, julekuler og lys i dag. I tillegg har vi et par (tre-fire..) esker meg julepynt stående i boden. Jeg har børstet støv av Grinchen. Skapene er fulle av sunne bakevarer som bare klør i fingrene etter å få lov til å bli pepperkaker og marsipan. Gløggen er prøvesmakt.   Nå mangler bare julevasken.

Og juletre. Selvfølgelig.  Årets juleutfordring med en  aktiv ettåring. Hos oss blir det plastikk tre med plastikk kuler og annen ufarlig pynt. Men juletre må vi ha!

Åh, jul med din glede! (Og marsipangris!)

Hva fanken er tidsklemma?

Tidsklemma er blitt en farsott. Den feier over mennesker rundt omkring i verden som Gene Simons fra Kiss.
Tidligere i dag når eksamens stresset satte seg fast i halsen sammen med en munnfull kokosbolle fra Farbror Melker og jeg lurte på hvordan i all verden jeg skal få tid til å være mamma, student, treningsnarkoman, husmor,  kjæreste, venninne,  og oppegående menneske den neste måneden falt det en «genial» tanke ned i hodet mitt. At jeg ikke har sett det før tenkte jeg, jeg tilbringer jo 6-7 timer hvert eneste døgn uten å få gjort noe fornuftig.  Herregud, jeg kan jo bare sove litt mindre? 

Seks timer senere etter å ha pløyet meg igjennom et par og femti sider med ExPhil, trent, hentet Brage, laget middag, lekt med biler, tatt oppvasken, ryddet opp leker, løst resten av denne ukens øvingsoppgaver i matematikk og satt på en klesvask dumpet jeg ned i sofaen. Øynene var i ferd å gli igjen, klokka var ni på kvelden og selv ikke Hulken kunne dratt meg opp av sofaen.  Tanken på å sove ennå mindre virket like idiotisk som håret til Eli Hagen. Men Einstein hadde jo like mange timer i døgnet som meg, og han fikk  tid å revolusjonere mekanikken! Hva skjer? Er det dette som kalles tidsklemma?

Siden jeg først satt her og ikke hadde noen planer om å flytte meg på en stund bestemte jeg meg for å gjøre litt grundig research på dette underlige fenomenet. Med grundig mener jeg selvfølgelig å google «hva er tidsklemma».

Dagbladet kunne melde om at det finnes mennesker som kurser slitne småbarnsforeldre i tidsklemma. Her finner du tips til hvordan du kan komme deg ut av den. Nøkkelen? Gjør mindre, få mer tid. Jasså? For Dagbladet kan også melde om at tidsklemma er en bløff og at vi har like mye fritid nå som for 30 år siden. Google spyr ut linker til nettsider som har 7, 13, 25 og 32 tips mot tidsklemma. Men ingen kan fortelle meg hva tidsklemma er for noe.

Til slutt finner jeg en masteroppgave om tidsklemma, men – lets face it – den har jeg ikke tid til å lese.

Nei. Jeg har ikke tid til noe tidsklemming i livet mitt. Tiden får å gå å klemme noen andre. Jeg skal sove.

God natt.

Juletid

1. desember nærmer seg med stormskritt. Julepynten, julemarsipanen og julebrusen har vært på plass i butikkhyllene en stund nå. Jeg har selvfølgelig allerede begynt å pakke julegaver og kastet i meg en grei mengde marsipangriser. Jeg har også regelmessig kjøpt inn glitter og julepynt siden oktober (en kan aldri få nok glitter).  Ja, også har vi en Playmobil Winter Wonderland julekalender da.

Jeg er klar. Veldig veldig klar.
Supermega klar for lussekatter, julegavepakking, pepperkakedeig, Grinchen og gløgg.
Og ørevarmere med reinsdyr på. Og enda fler marsipangriser. Og kaker. Julekaker. Julekakedeig. Smultringer. Masse smultringer.


E
n liten gris, to små griser, mætti små griser i magen min.

Hvil i fred

Crap. Dagens teknologi er i ferd med å ta over livet mitt. Med «i ferd med» mener jeg egentlig «har allerede gjort». Min elskede mobiltelefon, trofast påminner, leketøy, almanakk, treningsplanlegger og tidsfordriv døde i dag etter en treningsrelatert skade der jeg uheldigvis slapp en 10 kilos vektskive på displayet før det første settet i knebøy.

Badunk-knas sa det. Dette lover ikke bra tenkte jeg når jeg tittet ned for å se hva jeg traff for noe. Skjermen hadde gått i tusen knas og spredd seg utover gulvet. Jeg plukket den opp og trykte forhåpningsfullt inn på-knappen, men alt den orket å gjøre var å hoste ut litt blålig lys før den døde. Problematisk nok hadde jeg lagret hele livet mitt på den telefonen (f0r å ikke snakke om alle bildene og filmene av Brage).  Så, crap tenkte jeg. Hva gjør jeg nå?

Vel. The show must go on som Queen synger, så jeg plukket opp skiva å dyttet den inn på vektstanga uvitende om at jeg kom til å grinche rundt som en forvirret hare i parringstid senere på kvelden når jeg innså at jeg A) Ikke fikk publisert hendelsen på Instagram B) Ikke fikk logget treningsøkten min C) Ikke fikk sjekket huskelista om hva det var jeg skulle huske til i morra og D) Ikke fikk matet de fine dragene mine i DragonStory.

Beklager små drager, dere må dessverre gå sultne til mor får seg ny telefon.

Hvordan bli bedre?

Gjør det til en vane å gjøre ditt beste!

Vaner er vanskelige å etablere eller forandre. Ønsker du å innarbeide en vane om å våkne en time tidligere om morgenen for å jogge må du bevisst sette på alarmen en time tidligere, stå opp, kle på deg og jogge. Igjen og igjen og igjen helt til du gjør det automatisk.

Start med å bevisst gå inn for å gjøre ditt beste. Slutt å godta at «dette duger», «dette er ok» eller «dette er greit nok».  Bestemm deg på forhånd for resultatet du ønsker å oppnå og gjør det som trengs for å komme dit.

“We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.” Aristoteles 

To viktige ting når du ønsker å lykkes i noe:

 1. Du må være i stand til å få det til. Enkelte ting du ønsker å oppnå krever spesifikke resurser, kunnskaper og fysiske forutsetninger. Ønsker å du fullføre et maraton må du først være  stand til å løpe fire mil. Det krever trening.
 2. Du må være villig. Det hjelper ikke om du er i stand til å løpe fire mil hvis du ikke er villig til å gjøre det.

Vær den beste deg du kan være – alltid!