I dag, om dagen

I dag skal guttungen komme å hente meg på jobben. Vi lo litt av det, fordi det er vanligvis jeg som henter ham, ikke motsatt. Mamma henter barn på skolen, ikke barn henter mamma på jobb. Han henter meg rett etter skola fordi vi skal hjem å drifte i Mario Kart Delux 8. Vi blei enige om det da vi kjøpte Nintendo Switch, at en dag skulle vi reise hjem tidlig og spille. Jeg ser dårlig og må sitte helt inntil tv’n for å se hvor jeg kjører.

Om dagen er jeg spesielt opptatt av justismord, det gamle testamentet og nettsida writeraprisoner.com.

På writeaprisoner.com stiller alle med fullt navn. Det er lett å finne ut hvilke forbrytelser de sitter inne for. Men hva skriver du til en som har hakka opp den autistiske broren sin med machete? Og hva skriver de tilbake? Jeg tar meg i det, sier til meg sjøl at jeg kan ikke sende brev til en dobbeltdrapsmann for å finne ut av det. Slik er det bare.

Guttungen spør hva jeg tenker på, og jeg svarer justismord. Han veit ikke hva det er, så jeg forklarer. Han blir overraska og synes det er urettferdig at det kanskje sitter uskyldige folk i fengsel. Vi snakker litt om hvorfor, og hvordan det er vanskelig å vite med sikkerhet om en person er skyldig eller ikke. At den virkelig verden funker slik har han ikke tenkt på før. Litt av uskyldigheten hans forsvinner den dagen.

Jeg prøver å fortelle en kollega hvilken historie i det gamle testamentet jeg leste i går, men har glemt navnet på han historien handler om. Det er den med han som nesten blir drept av brødrene sine og ender opp som rådgiver for en farao, sier jeg. Han heter Josef, men det husker jeg ikke. Ikke er han rådgiver heller, men drømmetyder. Alt i alt, en ganske spennende historie som det allikevel er lett å glemme.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *