To ting jeg tenkte på i går

Paradis

Paridaiza, paradis på gammelpersisk, betyr «en mur rundt» og beskriver et lukket område. Persiske hager er omringet av tykke vegger som lukker elementene ute. Innenfor murene er en overflod av vann. For et paradis trenger vann. Frodighet. En persisk hage er et lite stykke paradis på jorden. Og paridaiza opphavet til paradis.

Russisk Peak

Ismoil Somoni Peak, 7495 meter over havet i Tadsjikistan. Tidligere kalt «Stalin Peak». Ble døpt til «Communism Peak» i 1962 som en del av Krushchevs destalinifisering. Lenin Peak, 7134 meter over havet i Tadsjikistan og Kirgistan. Lenin, 361 meter lavere en Stalin. Independence Peak, tidligere kalt Revolution Peak, 6940 meter over havet i Tadsjikistan. Russia Peak og Moscow Peak, begge over 6500 meter over havet i Tadsjikistan. Alle en del av Pamir fjellområdet. Russerne likte å sette navn på fjelltopper.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *