Sjiraffen skal på eventyr igjen

Denne bloggen er inne i sitt femte leveår. Den oppdateres sporadisk. Ofte ikke det en gang. Jeg savner å skrive. Jeg har blitt dårligere til å skrive. Jeg stokker ikke ordene like bra som før. Rettskrivningen som i utgangspunktet ikke var mye å skryte av er blitt enda mindre å skryte av. Så hvorfor ikke skrive mer? Hvorfor ikke prøve å puste litt liv inn i «En sjiraff på eventyr»?

Jeg har blogget i over ti år. Når jeg først startet eksisterte ikke ordene «blogging», «blogg» eller «blog». En blogg sånn som vi kjenner den i dag er mer en etterkommer etter forskjellige online-dagbok tjenester en «weblog» som er opprinnelsen til ordet. En weblog – et ord som består av to ord web og log – var en weblog. Et sted der du oppdaterte besøkende på nettsiden din om hva som hadde skjedd siden sist. Typisk «20.03.2003: Lagt til ny side under «Bilder». Den heter «Katter» og har bilder av kattene mine. 23.03.2003: Lagt til nytt dikt i kategorien «Tekster». Klikk her for å lese det.»

Sånn startet jeg også. Jeg opprettet min første nettside på Expage.com i 1999. Den het «Kizzyz Pallaz». Jeg kodet den selv med grunnleggende HTML. For de som husker det. Kunnskapene mine var sånn cirka <a href=»»></a>, <img=»»></img>, <table><tr><td></td><td></td></table>, <b></b>, <font color=pink> og min favoritt <marquee>Kul dings som beveget på seg</marquee>. Et par år senere kjøpte jeg mitt eget domene som het painsane.net. På den tiden hadde jeg rukket å lære meg en god del mer html, css og php. Jeg kodet alt fra scratch og det tok sabla mye tid. Og var sabla mye gøy!

Et par år senere oppdaget jeg WordPress. Tanken på å slippe å gå inn i hvert enkelt dokument for å kode om hver gang jeg ville publisere noe eller endre på det var fristende. I førsten modifiserte jeg både kildekoden og temaene jeg brukte. Jeg designet temaer med Adobe og tilpasset dem. Etterhvert raste utviklingen i fra meg og jeg fikk andre interesser.

Jeg har glemt mye av det, men mange av de enkle kodene sitter i fingrene like godt som de gjorde for 15 år siden. Nå har ikke jeg tenkt å gjenoppta eller oppfriske den interessen. (Eller ihvertfall ikke for denne typen koding. Derimot har jeg tenkt å lære meg MATLAB). Men takket være WordPress trenger jeg heller ikke kunne det for å ha en blogg, eller personlig weblog som jeg liker å kalle det – gammel som jeg er.

Tanken er å skrive et par bokanmeldelser innimellom og få lagt ut et innlegg i uka.

Sjiraffen skal på eventyr igjen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *