Me gustan los gatos

Jeg prøver å lære meg nye ting. Som folkeskikk, å stå på hodet, twerking, koding og .. spansk. Jeg har prøvd i litt over et halvt år nå – med varierende hell.

Det er da fælt så mye arbeid det er å lære seg et nytt språk!

Etter sommeren tenkte jeg at spansken min var på et nivå jeg kaller «samtale». På dette nivået antar jeg at jeg kan føre en vanlig lett samtale om vanlige ting på spansk.

Inne i hodet mitt foregår det slik:

  • ¿Cuántos gatos tienes? (Hvor mange katter har du?)
  • Tengo dos gatos. Mis gatos es negro. 
    (Jeg har to katter. Kattene mine er svarte)
  • Me gustan los gatos. (Jeg liker katter)
  • Yo también. (Jeg også)

Det virker jo greit nok. Problemet oppsto når jeg møtte noen som ikke vil snakke om katter, ikke har katter, har katter som ikke er svarte eller ikke liker katter.

Etter å ha forsøkt (uten videre hell) å føre et par samtaler med spansktalende personer i høst (om katter) har jeg bestemt meg for å revurdere nivået på spansk-kunnskapene mine. Neste gang noen spør hvilke språk jeg snakker skal jeg si «norsk, engelsk og katte-spansk».

Dette gjorde meg bare enda mer gira på å lære meg mer spansk sånn at jeg kan snakke om andre dyr jeg liker og mat. En av tingene jeg har bestemt meg for gjøre å år er å komme meg opp fra nivå A1 (kommunikasjon på et grunnnivå) til B1 (lav-medium nivå).

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *