Unntakstilstand

Jeg tok meg ei et par dager fri og en langhelg i Berlin, så ble Brage småsyk og vi ble hjemme fra barnehagen bortimot en uke til. Så vi erklærte uoffisielt unntakstilstand hjemme. Nå skal det sies at jeg har vært i unntakstilstand siden sist fredag da jeg våknet opp fyllesyk midt på dagen i Berlin og bestemte meg for at I DAG skal jeg IKKE gå en eneste trapp og jeg SKAL drikke Cola. Så mer rett er det vel å si at unntakstilstanden ble forlenget. Uansett.

Unntakstilstand.

Her erklæres unntakstilstand ved sykdom og/eller ekstremverdier i humøret. I praksis vil det si når jeg er (fylle)syk, guttungen syk eller jeg er i ekstremt dårlig eller godt humør. Heldigvis skjer ingen av delene så veldig ofte, men nå har vi altså vært i unntakstilstand i snart ei uke. Det har seg nemlig sånn at når man først har erklært unntakstilstand er den vanskelig å bli kvitt, den er så forbanna behagelig fordi unntakstilstand innebærer blant annet:

 • Heis i stedet for trapp
 • Cola i stedet for vann
 • Ostepop og cheeseburgere i stedet for epler og cottage cheeese
 • Pysj i stedet for klær
 • Fjollete filmer på tv i stedet for pensumbøker
 • Sove lenge i stedet for å stå opp tidlig
 • Sofa i stedet for trening

Så når  vi strengt talt kunne gått tilbake til normalen er det som jeg dør litt på innsiden. På dette tidspunktet er grunnlaget til unntakstilstanden som oftest et blekt minne og jeg bare koser meg med heis, cola, ostepop, fjollete filmer, soving og sofa uten å være syk eller i dårlig humør. Hvem vil vel forlate det, sånn på kortsikt altså?

For jeg vet jo jeg fungerer best til vanlig i mine vanlige rutiner og vaner. «Gee, I’m glad I did VS Darn I wish I had» sa en fyr på YouTube til meg engang og jeg er jo enig. Jeg har bare så lyst på ostepop i kveld også…

Vel, fortsettelse følger sier vi på det.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om “Unntakstilstand

 1. Lenge siden sist, Kine… Jeg prøver å følge litt med på hva dere «gamleelevene» mine foretar dere. I motsetning til mange lærere begynte jeg i annen jobb utenfor skoleverket etter bare fire år. Dermed har jeg litt bedre «oversikt» enn de som har vært lærere et helt yrkesliv.

  Til saken: BERLIN! Min favorittby, selv om jeg også har forelsket meg i Hamburg – og etter hvert gleder meg nesten mer til å reise dit (det går vel ikke an å være «utro» mot byer?). Håper du hadde en fin tur til Tysklands hovedstad – på tross av problemene du skildrer. Når jeg er i berlin bor jeg alltid i Hotel Seiffert i Uhlandstrasse – anbefales: Billig og flott i en førkrigsbygård med tre-fire meter under taket, og sentralt i Wilmersdorf.

  Siden du nå tydeligvis bor i Akershus er det ikke så langt til Hjortneskaia i Oslo der Color Line går til Kiel i Tyskland hver dag (jeg vet at Kiel på ingen måte kan matche Berlin/Hamburg – men likevel …). Jeg har en liten bijobb i Color Line – og tilgang til en kode du kan bruke på http://www.colorline.no for å få gratistur. Vil du ha en liten ferie, skal du få koden – den gjelder ikke alle dager – og er i ferd med å gå ut, bare noen få dager igjen, Den kan du selvsagt spre til alle du vil, men IKKE via Internett (det har vi fått forbud mot), men jeg kan sende deg en sms – bruk evt tlf.nr. 985 46 341.

  Lykke til med alt – og godt nyttår (på kraftig etterskudd)

  NB: Har du noe kontakt med Martine?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *