14 ting å gjøre når man er syk


Er man syk er det best å gjøre som denne pusen, holde senga og pakke seg godt inn i dyna. (Bilde fra flickr)

Etter å ha brukt opp to pakker med lommetørkler på fire timer begynner det å synke innover meg, jeg er blitt forkjøla. Det kan være kos å være syk, men det er bare hvis man hoster litt og kan krype under dyna på sofaen hjemme hos mamma eller pappa. Ikke når man sitter på jobb og leiligheten ser ut som et bomba horehus. Siden jeg selvfølgelig synes forferdelig synd på meg selv, har jeg satt opp en liste med koslige ting man kan gjøre når men er syk.

 1. Lese en bok, selvfølgelig! De fleste av oss har ei bok liggende på nattbordet som man aldri helt fikk tid til å lese ferdig.
 2. Drikke varm kakao. Det er et faktum at varme drikker hjelper når man er syk. Spesielt kakao!
 3. Ta et langt bad, hvis du har badekar. Les Donald og slapp av. Bading er gøy.
 4. Ringe å klage til alle som gidder høre på om hvor syk du er. Det er kanskje ikke så koslig for den du ringer til, men et absolutt must, det er også et must at du hoster og harker litt ekstra under telefonsamtalen sånn at vedkommende får ekstra mye sympati for deg.
 5. Gå rundt i pysj hele dagen, annonser det gjerne på Facebook. Hvis noen klager eller spør hvorfor, benytt anledningen til å fortelle hvor syk du er.
 6. Se på meningsløse program på tv som du egentlig mener er bortkasting av tid men allikevel egentlig synes er litt kule. Du ligger i senga å kaster bort tid uansett, syk som du er – det spiller jo ingen rolle om du ser på Beverly Hills samtidig?
 7. Lure til deg besøk. Spør en venninne om hun kan være så snill å stikke en tur innom butikken for deg, siden du er så syk og lur henne til å holde deg med selskap.
 8. Bli god i tetris, Mahjong eller yatzi på nett. Skryt av det etterpå.
 9. Lag din egen sykestue av tepper og puter. Ekstra kult er det hvis det ser ut som et putefort. Ingen adgang, smittsom person innenfor.
 10. Forbered deg til livet etter forkjølelsen. Lakk tåneglene, smør inn leggene med bodylotion, skrap bort gammel ekkel hud på føttene.
 11. Sov. Sov. Sov. Sov lenge om morgenen. Ta en lur midt på ettermiddagen.
 12. Youtube er en kilde til mye underholdning. Du finner masse morsomt på internett generelt.
 13. Ha lange glupe samtaler med isbjørnen din (mitt favoritt tips). Har du ingen isbjørn, nei da får du se til å skaffe deg en!
 14. Spis masse sjokoladeboller. Du er tross alt syk, du trenger all næring du kan få! Det finnes også næring i for eksempel kinderegg og sjokolademelk, og ikke minst muffins!

IKKE prøv å smitte andre for at du skal ha selskap når du ser syk, sjansen er stor for at de blir syke etter at du er blitt nogenlunde frisk og det er du som må plukke opp lommetørkler og koke suppe. Ikke kult!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “14 ting å gjøre når man er syk

 1. Tusen takk for tips! 😀 nå skal jeg hoppe i badet karet, forberede meg på livet etter sykdommen, slenge meg i sengen og se på en film med en kopp kakao! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *