Amsterdam – dag 1 (13/1)


Godt påkledd isbjørn klar til avreise tidlig torsdag den 13. januar.


I stedet for å bruke penger på taxi bestemte vi oss for å manøvrere til hotellet på egenhånd via tog og trikk (kalles tram i Amsterdam). Tog fra Schipol flyplass å inn til byen tar ca 15 minutter og koster litt under 4 EURO. Vi bestemte oss for å kjøpe det som kalles I AMsterdam kort som gir gratis trikk og buss, gratis inngang på en del museumer, tilbud og avslag forskjellige steder. (Vi betalte 59 EURO for 72 timer).


Etter å ha kastet fra oss bagasjen på Hotel V i Fredriksplein bestemte vi oss for å finne et sted å spise, til fots selvsagt. Amsterdam er knadd av sykler, de har rødt/grønt lys og det er større sjanse for å bli overkjørt av en syklist en av bil i denne byen.


Første stopp ble lunsj på Amsterdam Pancake Bakery. Gigantiske pannekaker med is, krem og sjokolade/karamellsaus og sjokolademelk som drikke. Siri illustrerer her hvor fornøyde vi var med porsjonsstørrelsen.


Etter å ha vært i Anne Franks Hus trengte både jeg, min søster og isbjørnen en kaffepause. Bestiller man kaffe i Amsterdam får man med en interessant kake som heter vaffelstrudel et eller annet. Gode greier.


Siden isbjørnen var kartleser var det kanskje ikke så rart vi gikk oss bort litt? Vi fant ihvertfall frem til Dam Square og siden det var torsdag var alle butikker oppe til 21.00. En tur gjennom Red Light District fikk vi også med oss, det er akkurat som du leser i forskjellige reiseguider og egentlig mest vits i å se bare for å ha sett det. (Man fotograferer ikke i Red Light Distrikt utifra respekt for jentene som har dette som arbeidsplass. I Amsterdam er prostitusjon et legetimt yrke man skatter av.)

Kvelden ble selvsagt avsluttet med lokalt øl på en brun pub, men siden det var legge tid for isbjørnen lenge før den tid ble kameraet igjen hjemme. Isbjørnen er nemlig den mest fotogene av oss.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke om “Amsterdam – dag 1 (13/1)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *