Hvordan være positiv?

Jeg prøver så godt jeg kan på være positiv og optimistisk. Livet er fullt av vidundere og mirakler. Verden fremstår forskjellige for forskjellige mennesker. For meg betyr en positiv innstilling at jeg møter utfordringer ikke problemer, slipper å ta alt for mange sorger på forskudd og kan legge meg om kvelden å glede meg til å stå opp igjen. Her er mine ti punkter til en mer positiv hverdag:

  1. Slapp av og ikke stress. Når du får panikk suger du ut all luften av boksen fornuften lever i. Den får ikke puste. Du får ikke puste. Og du får ikke til noen ting.
  2. Smil! Det er vitenskapelig bevisst at man blir gladere av å smile. Et smil til noen annen gir ofte et smil tilbake og smilende mennesker gjør ihvertfall meg glad. Personlig prøver jeg så godt jeg kan å forandre verden et smil av gangen.
  3. Fjern negative påvirkninger. Helt ærlig, hva skal du med dem? Oppgaver, ting og mennesker som suger energien ut av deg og etterlater et tomt skall har ingenting i livet ditt å gjøre.
  4. Innrøm utfordringene. Sett opp en plan og finn et mål. Bare et lite steg i riktig retning føles bedre! Tjohei, du er på vei!
  5. «Jeg kan gjøre det». Jepp, det kan jeg og det kan du å! Fortell deg selv at det er mulig. Ikke pålegg deg selv begrensinger som ikke er der.
  6. Ikke vær redd for å gjøre noe dumt. Ha det litt morro! Prøv nye ting!
  7. Vær kreativ. Kreative løsninger gir kreative muligheter. Om ikke annet har du skapt noe.
  8. Våkn opp med et smil. Det lover aldri bra å starte dagen dårlig, så hvorfor gjøre det?
  9. Vær takknemlig for det du har. Ikke bruk all tiden din på å jage etter mer. Det er lov å sette seg ned et øyeblikk å være tilfreds med status quo selv om du her flere ønsker for fremtiden.
  10. Ta ting for det de er. Ikke overdramatiser unødvendige ting, ikke skap «problemer» av ingenting og gjør det beste av situasjonen her og nå!

Om ingenting funker. Se på den lyse siden – det kunne alltids vært værre. Carl I. Hagen er (mest sannsynlig) ikke bestefaren din, du har ikke tyfus og verden har ennå til gode å gå under.


weheartit 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *